ראש השנה בפתח ויחד עם תכנון המאכלים שיוגשו לאורחים במהלך ערב החג, אתם וודאי מעוניינים גם להגיש לחמים ייחודיים באווירת ראש השנה. ובכן, יש לנו 3 הצעות עבורכם.

לחם דבש

ראש השנה מאופיין במגוון אלמנטים, ביניהם גם הדבש שממתיק את תחילתה של השנה החדשה. לפניכם מתכון ללחם דבש שיהפוך לכוכב של הערב:

מרכיבים:

250 גרם קמח

כף קמח תפוחי אדמה

30 גרם חמאה מומסת

כפית שמרים יבשים

מעט מלח

5 כפות דבש

180 מ"ל מים

 

אופן ההכנה:

  1. יש לנפות את הקמח הלבן וקמח תפוחי האדמה ולהכניס אותם לקערה.
  2. הוסיפו לקערה את השמרים היבשים וערבבו היטב.
  3. יש להמיס 3.5 כפות דבש עם מים ולהוסיף לתערובת.
  4. הוסיפו את החמאה המומסת לקערה (השאירו מעט חמאה בצד בכדי לשמן את התבנית).
  5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
  6. כעת יש לכסות את הבצק ולהניח לו לתפוח.
  7. לאחר שהבצק תפח היטב, יש לשמן תבנית אפייה בחמאה מומסת.
  8. בשלב זה, לשים את הבצק בשנית ומעבירים אותו למשטח העבודה. יוצרים את צורת הלחם הרצויה לכם, מניחים את הבצק בתבנית ומניחים לו לתפוח פעם נוספת.
  9. כעת יש להכין דבש לזיגוג. מערבבים כף וחצי דבש עם מעט מים חמים.
  10. עם תום תפיחתו השנייה, מכניסים את הבצק לתנור ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות.
  11. מברישים את הלחם בדבש לזיגוג שהוכן מבעוד מועד ואופים למשך 15 דקות נוספות.
  12. מצננים את הלחם ומגישים.
  13. רצוי להגיש בליווי חמאה או ריבה.

לחם דבש ללא גלוטן

ההנאה מלחם דבש אינה נחלתם של אוכלי הגלוטן, כך שגם מי שסובל מצליאק או מרגישות לגלוטן יכול ליהנות מלחם דבש ייחודי.

מרכיבים:

6 כפות טחינה גולמית

3 כפות דבש

חמאה מומסת (לשימון התבנית)

4 ביצים

אבקת אפייה

(אפשרות להוספת אגוזי מלך גרוסים)

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית מלבנית במעט חמאה מומסת.
  2. מערבבים את הטחינה, הדבש, הביצים ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. את התערובת יש לצקת לתבנית המשומנת.
  4. מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות ואופים למשך 25 דקות.
  5. ניתן לפזר מעט אגוזים גרוסים בחלקו העליון של הלחם בטרם האפייה.

לחם תפוחים

תפוחי העץ הם אחד מסימני החג המובהקים, שכן, נהוג לטבול אותם בדבש במהלך ערב החג ולהוסיף איחולי שנה מתוקה לסובבים. ניתן לאפות לחם תפוחים ייחודי ולהגיש לשולחן לצד ריבה, דבש או חמאה.

מרכיבים:

250 גרם קמח

תפוחים (בין אחד לשניים לפי טעמכם האישי)

כפית שמרים יבשים

120 מ"ל מים

כפית סוכר חום

מעט מלח

אופן ההכנה:

  1. חתכו את תפוחי העץ (ללא הקליפה) לקוביות והניחו בתבנית אפיה. לאחר מכן יש להוסיף את הסוכר החום ולאפות למשך 15 דקות.
  2. הניחו בקערה עמוקה את הקמח, השמרים, המים והמלח וערבבו היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוציאו את התפוחים מהתנור, הוסיפו אותם לקערה וערבבו בשנית
  4. בשלב זה יש לכסות את הקערה ולהניח לבצק לתפוח.
  5. בתום ההתפחה, אפשר להעביר את הבצק למשטח העבודה וליצור ממנו את צורת הלחם האידאלית בעבורכם (במידה והבצק דביק מעט, ניתן להוסיף קמח).
  6. כעת יש להעביר את הלחם לתבנית ולהתפיח את הבצק בשנית.
  7. לאחר שהבצק תפח, עליכם לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולאפות למשך 40 דקות.
  8. צננו את הלחם והגישו לשולחן.

 

בתיאבון ושנה טובה!